این استعلام توسط سامانه انجام میشود، و نتیجه آن از طریق پیامک به شما اطلاع داده خواهد شد. متن پیامک نمونه به شرح زیر است:
برای شرکت موفق در اختبار، لازم است آموزشهای لازم سامانه ثبت آنی را دریافت کنید.
مجوزهای صنفی (پروانه کسب) برای مشاغلی صادر میشوند که در محیطهای تجاری، خدماتی یا کارگاهی فعالیت دارند. این مجوزها نیز در اغلب موارد تکمرحلهای هستند و معمولاً طی ۳ تا ۷ روز کاری صادر میشوند. درخواست این نوع مجوزها از طریق سامانه نوین اصناف پردازش شده و ممکن است بسته به نوع کسبوکار، نیاز به بازدید حضوری مأمور نیروی انتظامی جهت بررسی شرایط امنیتی و ترافیکی محل کسب داشته باشند.
بیشتر بدانید: همهچیز درباره تغییرات جدید آزمون اختبار سردفتری؛ رویکرد جدید سازمان ثبت
مدت زمان صدور مجوز در سامانه ملی مجوزها بستگی به نوع مجوز و دستگاه صادرکننده داره، اما معمولاً بین چند روز تا چند هفته زمان میبره.
قبل از ثبت درخواست، سیستم از شما تعهد الکترونیکی و اقرار می گیرد که همه شرایط را خوانده اید و مدارک را دارید بدون این تعهد و اقرار، سیستم به شما اجازه ادامه مسیر نمی دهد.
نکته جالب در آمار صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها آمار شورای عالی کارشناسان دادگستری است. این شورا در سال گذشته هیچ مجوزی صادر نکرده است اما در صدر دستگاههای پاسخگو قرار گرفته است.
در صفحهی راهنمای هر مجوز شرایط، مدارک، هزینه و زمان لازم برای صدور مجوز مشخص شده است. پیش here از ثبت درخواست، باید تمامی شرایط و مدارک لازم را فراهم کنید.
از سوی دیگر، بانک مرکزی نیز با دریافت هزار و ۷۵ درخواست صدور مجوز، تنها موفق به صدور ۳۷ مجوز شده است. ۸۳۷ درخواست دیگر در گروه ردشده، انصرافی یا ابطالشده قرار گرفتهاند؛ آماری که بهوضوح از عدم انعطافپذیری و پیچیدگی روندهای مجوزدهی این نهاد حکایت دارد.
این موضوع باعث میشد تا بسیاری از افراد از دریافت مجوز منصرف شده و به فعالیت غیرمجاز بپردازند. به منظور رفع این مشکل، دولت اقدام به ایجاد درگاه ملی مجوزها کرده است. این سامانه به متقاضیان مشاغل خانگی امکان میدهد تا به صورت آنلاین و در یکجا، برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کنند.
در صورتی که اطلاعات کافی را برای جستجو ندارید می توانید با وکلای حقوقی پایش در تماس باشید و تنها با مشاوره رایگان آن ها سیر انجام امورتان را به نهایت برسانید.
برای استفاده از درگاه ملی صدور مجوز کسب و کار کشور ، میتوانید به روش زیر عمل کنید:
تحریریه: مجتبی محمودی، آرش برهمند، یسنا امانپور، سروش کرمیان، مصطفی مسجدی آرانی، ابوالفضل رجبی، زهرا فکرانه، فائزه فتحی رستمی،مصطفی باستان
برای ثبت درخواست در سامانه درگاه ملی مجوزها، ابتدا به این سامانه وارد شوید.